Juuri kun luulin, että nyt voi alkaa nauttia loppukesän leppeistä lämmöistä niin uusi helleaalto iski. Samalla iski voimattomuus ja jatkuva heikotus. Äsken kävin kaupassa, matkaa on kai 500 m suuntaansa, ja hiki vaan valuu. Pakko kai kohta mennä suihkuun uudestaan. Kotihommiakin pitäisi tehdä mutta ei oikein jaksaisi.

Laihdutuksen suhteen on mennyt hommat ihan läskiksi. Alimmillaan paino kävi jo sadan pinnassa (100.1 kg), nyt paino oli pitkästä aikaa tänä aamuna alimmillaan 103 kg. Ok,  viisi kiloakin on jo jotain, mutta kun tavoitteet on korkealla...

Pahimmaksi kompastuskiveksi on muodostunut edelleenkin kaiken maailman herkut: pullat, kakut, karkit, jäätelöt, suklaa, vanukkaat, sipsit, suolapähkinät jne.  

Järjellä tajuan, että juuri kaiken maailman herkkujen takia en laihdu, mutta miksi on niin vaikeaa pitää itsensä irti sokeri- ja kaloripommeista??? Esimerkiksi tämän päivän ruokavaliosta 35 % koostuu Kiloklubin mukaan energiapitoisista herkuista ja naposteltavista. Ok, olen sallinut noin yleisestikin itselleni viikonloppuisin enemmän herkuttelua, mutta mutta.. Esimerkkipäivä arkiviikolta puhuu karua kieltä, 22 % herkkuja.

Olen jo pitkään miettinyt, toimisiko täydellinen herkkulakko parhaiten, kun kohtuullinen herkuttelu näyttää olevan ihan hakusessa. Pakko kait kokeilla sitäkin. Uskoisin, että ihan ruokavaliota tuunaamalla tuo paino voisi pudota sinne sadan kieppeille. Siitä eteenpäin vaaditaankin jo taas liikuntaa. Tällä hetkellä liikunta on ihan minimissä. Vuosia hallinnassa ollut astma on äitynyt pahaksi näillä helteillä, ja tuskin tämä ylimääräinen massa jota mukanani kannan, oloa ainakaan helpottaa. Saisi jo kelit viilentyä ja arki alkaa. Loma on aina mukava, mutta kummasti se passivoi ja altistaa herkuttelulle.

Kompastuskivistä puhuen, pitäisi kai myös lakata syömästä yksin. Tänäänkin jäin kotiin yksin ja koko päivä on ollut yhtä mättöä. Hävettää. Tunnesyömistä pahimmillaan. Pitäisi kai hankkia sisältöä elämään, mutta kun en oikein tiedä mistä sitä hankkisin. Onneksi meille muuttaa loppukuusta se sisällöntuottaja. Koiranpentu siis :)

Oikein ihanaa sunnuntain jatketta!