Huh. Taas olisi kohta yksi vuosi "lusittu loppuun". Tosin ei tässä vuodessa mitään valittamista ole ollut (no ok, aina pikkuaisioita kuten rahan riittämättömyys, koiran uppiniskaisuus, painon seilaaminen, itsekurin puute jne..). Mutta noin suurta kuvaa katsoen ihan hieno vuosi. Sain toteutettua pikkutytön haaveeni omasta koirasta, olen yllättänyt itseni monessa suhteessa, saanut kadotettua itsetuntoa ja elämäniloa takaisin. Hieno vuosi sen suhteen.

Tänä aamuna paino oli tasan 95 kg. Huimaa! Kolmetoista kiloa hieman yli vuodessa. Ei päätähuimaava tahti mutta minulle sopiva. Nyt viimeisen kuukauden aikana on pudonnut neljä kiloa ja senttejä vyötäröltä kuusi. Ohhoh! Lenkit lumisilla pelloilla koiran kanssa kai ovat ne merkityksellisin tekijä, flunssan kourissa kun olen rimpuillut taas viimeiset kaksi viikkoa.

Tänään on aamulenkki heitetty ja koira nukkuu. Kohta olisi brunssin aika ja sitten pitäisi aloitella joulusiivoa. Kaappien järjestelyä ja kaapinovien pesua luvassa. Uunin ja hellan pesu. Ehkä imurointiakin.

Nyt kun on niin harvoin kerinnyt kirjoittelemaan niin kai tässä voi vetää yhteen mitä olen huomannut oppineeni tänä vuonna:

- on kiva elää kun ruoka ei hallitse ajatuksia. Syöminen on joskus välttämätön paha, joskus nautinto.

- jokapäiväinen liikunta, niin paljon kun se aikaa viekin, tuo aivan mahtavat yöunet ja mahtavan fiiliksen.

-herkkuja voi syödä ihan oikeasti kohtuudellakin :O

- sama pätee myös ruokaan. Ei se maailmasta lopu vaikkein tunkisi itseäni ähkyyn.

Ihan pieniä juttuja ja itsestään selvyyksiä mutta silti niin vaikeita. Matka jatkuu..

Hauskaa joulua! Nautitaan, mutta silleen sopivasti :)