Ja minä alan olla aika kypsä makaamaan kotona. Lenkillekään ei oikein uskalla, jotta ei jatka sairaslomaa tekemisillään. Eilen sentään käytiin puoliskon kanssa vähän puistometsässä tai metsäpuistossa kävelemässä ja ihailemassa kukkaloistoa.

Tänään askartelen niinkin arkisen asian kun mehunkeiton parissa. Viime kesänä jäi hieman liikaa marjoja omaan pakastimeen (tarkoitus oli niitä lahjoittaa sukulaisille, mutta eivät mokomat huolineet), joten pitänee kai viime vuotiset keittää mehuksi ennen kuin uusia alkaa metsässä kasvamaan. Puolukka- ja mustaherukkamehua nyt ainakin alkuunsa ja raparperimehua vielä lisäksi. Kyllä niillä jo pitkän talven jaksaa.

Aina sitä jaksaa ihmitellä tätä ihmisluontoa. Niin paljon kuin kaikenlaisesta jaksaa haaveilla, niin miksi se toteuttaminen on niin vaikeaa? Jos nyt esimerkkejä tahdotte niin esimerkiksi minä haaveilen säännöllisestä liikkumisesta ja sen mukanaan tuomasta energiasta ja kaikenpuolisesta hyvästä olosta. Nyt kaksi viikkoa kotona saikulla maanneena olo on kuin rautakangella. Jaloissa betonisaappaat ja selkäkin taas vihoittelee. Toinen haave on saada ruokavalio kuntoon ja kuriin, koska tietää senkin tuovan pitemmällä aikavälillä sen hampaiden kiristelyn  sijaan hyvää oloa ja hyvää mieltä. Ihminen on vaan aikaansaamaton ja laiska.

Kolmanneksi haaveilen totta kai edelleen siitä, että olen jonain päivänä lähempänä normaalia painoa kui  tällä hetkellä. Painoindeksi huitelee edelleen merkittävän ylipainon puolella. Noh, täytyy lohduttautua, että se kahdeksan kiloa on totaalisesti poissa, vaikka pientä se on tässä "läskisodassa" :P

Kunhan vaan tervehtyisi, niin voisi alkaa taas liikkumaan. Kävelysauvat, lenkkikengät ja polkupyörä odottavat. Samoin lenkkipolut ovat tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan. Linnun laulua ja kesän tuoksua... Mutta miksi oi miksi se lähteminen on aina vaikeaa.

Aikani kuluksi voisin kai itselleni jonkinlaista "treenisuunnitelmaa" hahmotella. Lajeina kävely, sauvakävely, pyöräily, venyttely, lihaskunto- ja punttijumppa.

Syksyllä tavoitteena olisi ottaa lajivalikoimaan mukaan kuntosaliharjoittelu. Olen käynyt kuntosalilla säännöllisesti viimeeksi joskus 10 vuotta sitten. Silloin tulokset olivat kyllä mahtavia. Paino ei pelkällä kuntosaleilulla toki laskenut, mutta vaatekoko pieneni hetkessä. Oikeaan ruokavalioon yhdistettynä tulokset voivat olla mahtavia. Toiseksi uudeksi lajiksi kiinnostaisi joku tanssillinen laji kuten zumba tai bailatino, tai sitten ihan joku pilates-tyyppinen laji. Maailmassa on liikaa ihania kuntoilumuotoja, miten niitä kaikkia ehtisi kokeilla! (kunhan nyt saisi itsensä edes sinne lenkkipolulle...)

Tulipas tästä pitkä blogimerkintä, mutta tällaisia sitä liikkui päässäni tänään. Liikuntaa pitäisi lisätä, mutta sitä ennen on parannuttava. Siihen saakka, haaveissain vaan oot mun... (lenkkipolut jne).

Auringonpaistetta kaikille kanssalaihduttajille!

Ps. Seuraako tätä blogia enää kukaan, vai oliko piiitkä tauko liian pitkä??